‘Als het er niet is, moet je het zelf creëren!’
Dit was het advies van cineast Jos Stelling aan initiator Chiel Rottier toen hij in de zomer van 2014 aangaf hoezeer hij een kleinschalig, intiem filmhuis miste in Breda.

En zo geschiedde: Chiel verzamelde een initiatiefgroep om zich heen van cultuurkenners in Breda die zijn gemis deelden. In september 2014 kwam Mylaine Roelofs bij het team. Samen zijn zij aan de ontwikkeling van het initiatief gaan trekken. Ruim anderhalf jaar zijn zij door het land getrokken om zich goed te laten adviseren en inspiratie op te doen, het netwerk uit te breiden en goede kennis van zaken te krijgen. Hoe begin je een filmhuis? Behoefte, locatie, inhoud, programmering, financiering, benodigdheden, het moest allemaal helder worden.

Naast ons eigen haalbaarheidsonderzoek heeft Marloes Spekschate, studente aan de NHTV, ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van ons concept. Ook hebben wij een benchmark onderzoek uit laten voeren door Gerard Bunnik. Mede dankzij hun  hulp hebben wij het initiatief weer verder kunnen ontwikkelen.

Sinds 5 november 2015 staat het filmhuis officieel geregistreerd als Stichting. Yes! Het bestuur, bestaande uit Chiel Rottier, Monique van Winkel, Karolien Hillenaar en Marie Christine de Vries, werkt actief mee aan de opzet van het filmhuis.

Het doel van onze stichting is om een thuis te realiseren voor de filmliefhebbers en cinefielen van Breda. Een plek waar het locale filmtalent een podium vindt. Een plek waar de liefde voor film centraal staat.

Ons Team


Chiel Rottier
Initiatiefnemer, Projectleider
Untitled-2
Chiel is een echte regelaar met een grote liefde voor film, kunst en cultuur. Chiel is jarenlang actief geweest als procesmanager bij projecten in de stedelijke vernieuwing en wijkopbouw door het hele land. Vanuit deze achtergrond stort hij zich nu op het avontuur Filmhuis Breda. Als geen ander begrijpt hij hoe belangrijk een culturele ontmoetingsplek is voor de ziel van een stad. Meer info: chiel@filmhuisbreda.nl


Kaj van Zoelen
Programmeur
fotokaj2

Kaj is de filmliefde er met de paplepel ingegoten. Zijn filmkennis breidde hij later uit via een studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij afstudeerde met een Bachelor Geschiedenis en Master American Studies. Kaj is ook werkzaam als filmjournalist en redacteur, onder andere voor de websites FilmTotaal en Salon Indien, en zat in de journalistenjury van onder meer het Rode Tulp Turks Film Festival 2015 en het Nederlands Film Festival 2015. Wij zijn ontzettend blij dat Kaj met zijn enorme hoeveelheid filmkennis ons team wil versterken. Meer info: kaj@filmhuisbreda.nl


Bestuur en mede-ontwikkelaars:
Chiel Rottier, Karolien Hillenaar, Marie Christine de Vries & Monique van Winkel

 

KvK nr: 64492273
IBAN: NL59 TRIO0391 0717 42